Par dana nakon masakra Kurir čitateljima dijelio noževe. Sad objašnjavaju zašto

N1

Srpski tabloid Kurir je odgovorio na kritike na društvenim mrežama nakon što je u utorak uz pojedine primjerke tog tabloida poklanjan kuhinjski nož.

Kurir je na svojoj stranici naveo da je opće poznato da svojim čitateljima s vremena na vrijeme dijeli tzv. poklone iznenađenja, te da je svako tko je u utorak kupio primjerak tog tabloida “dobio neki od 26 različitih poklona, a među više od trideset tisuća proizvoda, pretežno kuhinjskog pribora, našlo se i pedesetak kuhinjskih nožića”.

Mješavina artikala koji su plasirani, a među kojima su bili npr. i odvijač, guljač, pepeljara, štapići za uši, otvarač za flaše, ribež, lopata, kako se navodi na stranici Kurira, pripremljen je još prije prvomajskih praznika od strane poslovnih kooperanata jer se, zbog velike količine proizvoda i kratkih rokova za pakovanje, ovakve akcije pripremaju dosta ranije.

“U tom miksu našla se i mala količina kuhinjskih nožića”, navode iz “Kurira” uz ocjenu da je neko zlonamjeran iskoristio situaciju da napravi kampanju tvrdeći da je Kurirov “poklon iznenađenja” bio nož, čime je uznemiren jedan dio javnosti.

“Posljednje što bismo željeli je dodatno uznemiravanje građana u ovako teškom trenutku, a tome u prilog govori i činjenica da Kurir o tragičnim događajima koji su potresli Srbiju izvještava s dužnom pažnjom”, poručuje se na stranici “Kurira”.

Podsjetimo, Vesna Mališić, zamjenica glavnog i odgovornog urednika sprskog magazina NIN, izjavila je jučer za portal N1 da to što se među poklonima uz Kurir našao i nož, pokazuje da “ti mediji ništa ne razmišljaju”.

“Oni su nesposobni da shvate zašto to nije dobro. I tu je naš problem, što novinarske pažnje, i prilikom obrade teme i prilikom ponašanja medija u ovakvim situacijama, ne postoji”, rekla je Mališić.

Podsjetimo, prošli tjedan Srbiju su u samo dva dana potresla dva masovna ubojstva. U srijedu 3. svibnja 13-godišnji učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu je vatrenim oružjem ubio osam učenika i školskog čuvara, a ranio još sedam osoba.

Dan nakon toga je 21-godišnjak prvo pucao u selu Dubona, zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Ubio je osam i ranio 14 ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.