Prosvjed ispred RIK-a u Beogradu: “Tražimo javno prebrojavanje listića”

Regija 04. tra 202220:05 > 20:11
Izvor: N1

Ispred Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, u 19.30h počeo je prosvjed protiv "izborne krađe", na poziv Skupštine slobodne Srbije i Ekološkog ustanka. Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je za N1 da će od RIK-a tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Jovanović je za N1 na samom početku prosvjeda rekao da je taj skup organiziran kako bi pitali predsjednika RIK-a tko je i kad odlučio da ta institucija sinoć svoja vrata zatvori za medije.

„Večeras ćemo pričekati službene podatke o izlaznosti, broju glasača i nepravilnostima kojih je definitivno bilo, pošto ovo jučer nisu bili regularni izbori“, istaknuo je Jovanović.

Najavio je i da će tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Poručio je da će obraniti svaki glas i da neće dozvoliti “izbornu krađu” ni u Beogradu, ni u Srbiji.

Lazović: Beograd je rekao ne Vučiću, Šapiću i Vesiću

Radomir Lazović iz pokreta “Ne davimo Beograd” okupljenim građanima je poručio da je “Beograd većinski rekao ne i Aleksandru Vučiću, i Aleksandru Šapiču i Goranu Vesiću”.

“Ovo što sada vidimo je da je Beograd spreman za promjene. Pozivamo sve političke organizacije koje ne pripadaju vladajućem režimu da se izjasne i da sudjeluju u ovoj smjeni vlasti u Beogradu, vrijeme je došlo, to je ovaj trenutak”, rekao je Lazović.

Ukoliko to ne žele, dodao je Lazović, neka to javno kažu i ostanu u ovom mraku u kojem se Beograd i Srbija nalaze.

Lazović je rekao i da tim za kontrolu izbora koalicije “Moramo” još uvijek radi, analizira svaki listić, i da će izaći s detaljnim izvještajem.

Okupljenima se obratila i glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković koja je podržala prosvjed, kao i pojedini kontrolori koji su ukazali da su tijekom jučerašnjeg dana zabilježene brojne nepravilnosti na biračkim mjestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar