Talijanska premijerka posjetila Vučića, on joj uzvratio gafom koji je preplavio internet

Regija 03. pro 202319:37
Instagram, Aleksandar Vučić

Premijerka Italije Giorgia Meloni danas je u posjetu Beogradu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao ju je u zračnoj luci s velikim buketom cvijeća, a u znak dobrodošlice postavljene su i zastave. No problem je što su talijansku premijerku dočekali - mađarskim zastavama.

Zastave su, kao i uvijek prilikom dolaska stranih uzvanika, postavljene duž autecste i glavnih ulica u gradu, kao i ispred Palate Srbija, gdje se održava susret talijanske premijerke i srbijanskog predsjednika. Ispred Palate zastave su bile postavljene ispravno, međutim, problem je nastao s onima koje su postavljene duž autoceste.

Naime, kombinacija boja talijanske i mađarske zastave je ista, ali su kod mađarske pruge postavljene horizontalno, a kod talijanske vertikalno.

Srpska zastava bila je postavljena uzdužno, međutim, nešto je zapelo kod talijanske, pruge nisu bile postavljene kako treba pa su talijansku premijerku dočekale – mađarske zastave.

S nešto ozbiljnije strane, Meloni je naglasila da će Italija i dalje biti među prvim zemljama koje se zalažu za proširenje Europske unije i podržavat će Srbiju na putu prema Europi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok