Tužiteljstvo pokrenulo kaznenu istraga protiv policijskih nasilnika u Mostaru

Regija 13. tra 202116:59
Izvor: ELVIS BARUKCIC / AFP (ilustracija)

Županijsko hercegovačko-neretvansko (HNŽ) tužiteljstvo sa sjedištem u Mostaru u utorak je pokrenulo kaznenu istragu o policijskom nasilju nad mladićem u središtu toga grada koja je rezultiralo prosvjedima i oštrim osudama.

Postupajući tužitelj naložio je da druga policijska agencija Federalna uprava policije (FUP) ispita osumnjičene i žrtvu, te prikupi sve dokaze o izgredu.

VEZANE VIJESTI

”Županijsko Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo je kazneni predmet povodom navedenog slučaja koji se dogodio dana 10. travnja 2021. i postupajući tužitelj je izdao nalog Federalnoj upravi policije da žurno postupa po istom”, rekli su iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije. Pojasnili su da će nadležni tužitelj odlučiti od poduzimanju daljnjih mjera prema policajcima.

MUP HNŽ-a jučer je suspendirao dvojicu policijskih nasilnika koji su pretukli mladića u središtu Mostara što je zabilježila nadzorna kamera, a objavili mediji.

U središtu Mostara jučer su održani prosvjedi zbog policijskoga nasilja, a tijekom večeri iz zgrada su građani izvikivali poruke ‘Mostarska policija, mito i korupcija’. Ovaj slučaj je dodatno potaknuo napetosti jer su dvojica bošnjačkih policajaca Jusuf Penava i Armin Vrače pretukli mladića Slavena Blaževića, čijega su oca Željka Blaževića kao zarobljenog pripadnika HVO-a u masovnome zločinu u Trusini nedaleko Konjica 1993. godine strijeljali pripadnici bošnjačke Armije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar