Vučić: Imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio ako ne uspostave mir

Regija 25. lip 202216:53 > 16:57 2 komentara
REUTERS/Johanna Geron

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera EU-a i Zapadnog Balkana, koji je održan u Bruxellesu u petak, 16 lidera država ili vlada govorilo o nužnosti usklađivanja Srbije s vanjskom politikom EU-a prema Rusiji.

Vučić je rekao da ne treba “otići u drugu krajnost” i “pomisliti da možemo pronaći zamjenu za tržišta i partnere” u Europi, ističući da je Srbija na europskom putu.

“Vidim da u Srbiji postoji histerija protiv EU-a, samo želim ljudima reći – lijepo je to kad uz pivo gledamo TV i možemo opsovati, super je to, ali nemojte smetnuti s uma da novac koji imamo, imamo zahvaljujući ogromnom broju investicija i podršci iz EU-a”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodao je da 300.000 ljudi radi direktno u stranim kompanijama, a “indirektno” 500.000, i da su bar dvije trećine tih kompanija iz EU.

“Iako oni ne žele čuti koliko je nama važno da sami odlučujemo o sankcijama i koliko su nam i Kinezi i Rusi značajni, mi nastavljamo europski put”, rekao je Vučić.

Mir, stabilnost, Treći svjetski rat

Vučić je rekao da su određene zemlje EU u direktnom ratu protiv Rusije i da Balkan ove godine na samitu u Bruxellesu nije bio velika tema.

“Velika vijest je bila Ukrajina. Ja kao đavolji odvjetnik sam imao jedno pitanje koje neću ponoviti javno. Pitanje na koje je jako teško odgovoriti kada su u pitanju Moldavija i Ukrajina, posebno Ukrajina. Nama su desetljećima govorili da njima ne treba novi Cipar u Europi. A sada vidite da mogu dobiti i tri Cipra, četiri Cipra. To vam govori da je politika uvijek bila dominantna i presudna. Viktor Orban je rekao da su u ekonomskom smislu Srbija i Crna Gora puno spremnije biti dio EU-a. Ali koga to briga”, rekao je i dodao:

“Ne uspostavi li se mir kad se to oko Donbasa završi, imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio”, prenosi Nova.rs.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (2)

Prikaži sve komentare