Vučićev medij intervjuirao silovatelja. Pred redakcijom prosvjeduju žene

Regija 28. ruj 202213:41
Izvor: N1

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer u Srbiji održan je prosvjed u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Okupljeni ispred zgrade Informera su u jednom trenutku prešli na cestu na Terazijama, odakle su pod prozorima redakcije uzvikivali “sram vas bilo”. Nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo “na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava”.

Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene djevojke i žene bijesne i da su mediji po tko zna koji put iznevjerili žene.

“Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni suučesnici i vrše nasilje nad ženama”, rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mjesto u medijima.

Ona je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da netko opisuje čin nasilja u medijima.

Okupljeni na prosvjedu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsjetili da je Informer ranije relativizirao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje vjerodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informiranja se za sada nije oglasilo povodom intervjua objavljenom u Informeru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.  

Komentari

Vaš komentar