"Hrvatska će tražiti pobjedu pa moramo iskoristiti prostor"

Nogomet 20. lip 201812:24 > 12:28
Izvor: Reuters / Giorgio Perottino Livepic

Napadač Juventusa i Argentine, Paulo Dybala, smatra da će Hrvatska u četvrtak igrati otvorenije od Islanda što bi njemu i suigračima moglo otvoriti prostor za razvijanje igre i pobjedu.

“Znamo da Hrvatska ima snažne igrače, kao što ih ima i Island, no uz više igre. Tražit će pobjedu zbog klase igrače koje imaju. Imam i imao sam priliku igrati s nekima od njih poput Mandžukića i Pjace te nastupati protiv više hrvatskih igrača. Vjerojatno će tražiti pobjedu, no time bi nam mogli otvoriti prostor, za razliku od onoga što je radio Island”, rekao je 24-godišnji Dybala na konferenciji za medije.

S 32-godišnjim Mariom Mandžukićem igra u talijanskom prvaku Juventusu od srpnja 2015. godine.

“Mandžukić je vrlo specifična osoba, način na koji se ponaša, ostavlja dojam lošeg momka, agresivca, no zapravo je dobra osoba. Kada otvoriš vrata njega kao osobe vidiš da je skroman i radnik. Imam jako dobar odnos s njim. Na terenu je drugačija osoba. Nema respekta prema nikome, u pozitivnom smislu, nije ga briga tko se nalazi s druge strane baš kao što je i rekao. Smatram da su gotovo svi hrvatski igrači, njegove kolege, takvi”, odgovorio je Dybala, smijući se upitan o Mandžukićevim riječima. Hrvatski napadač je neki dan rekao “da ga na terenu nije briga tko je s druge strane”.

“Vezano za mogući presing, pak, vidjeli smo da se Rakitić povlači, igrom umara. Treba biti pažljiv na isturene igrače poput Mandžukića koji su snažni. Napadaju puno pa moramo iskoristiti prostor kojeg će nam ostaviti. Tako ćemo nastojati razviti svoju igru“, dodao je napadač koji je protiv Islanda bio na klupi.

Lijevi bek, 31-godišnji Cristian Ansaldi, također očekuje drugačiju utakmicu u odnosu na prvu protiv Islanda koja je završila 1-1.

“Neće nam se suprotstaviti kao Island, Hrvatska nije ekipa koja razmišlja o povlačenju natrag, vjerojatno će nas napadati. No mi smo svjesni kvalitete vlastitih igrača pa sam uvjeren u pozitivan rezultat. Bit će teška utakmica no mi smo mirni, uvjereni da idemo pravim putem”, rekao je Ansaldi.

“Svi smo željni pobjede, sve će se promijeniti nakon prve pobjede, bit ćemo svi mirniji“, dodao je. Nije znao ili mogao reći u kojem sastavu i u kojoj formaciji će Argentinci istrčati protiv Hrvatske.

Dybala, koji ima dvanaest nastupa za Argentinu, istaknuo je: “Pobjedom nad Hrvatskom sve bi se promijenilo. Svi su očekivali da ćemo pobijediti Island s 3-0, no na ovom prvenstvu se nikoga ne smije podcjenjivati. Ovdje nema lakog protivnika”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.