Bizaran ulov carine na pariškom aerodromu: Krijumčarili lubanje zaštićenih vrsta majmuna

Svijet 22. ruj 202309:20 0 komentara
kovčeg, kovčezi, aerodrom, kontrola, carina

Carinici u glavnoj pariškoj zračnoj luci zaplijenili su stotine lubanja zaštićenih vrsta majmuna, koje su trebale služiti kao nagrade ili darovi.

Te lubanje i lubanje drugih životinja uglavnom su bile u paketima koji su stigli iz Kameruna, priopćila je u četvrtak carina u zračnoj luci Charles de Gaulle.

Primatelji su trebali biti kolekcionari i lovački klubovi u SAD-u.

Neki od paketa sadržavali su cijele životinje.

Niti jedna pošiljki nije imala potrebnu dozvolu, a carinici su takve pošiljke otkrivali skoro svakodnevno u najvećoj zračnoj luci u Francuskoj.

Osim majmuna, krijumčarene su i druge vrste kao što su vidre, velike mačke, varani i ptice grabljivice, rekli su carinici.

Više od 700 lubanja majmuna i životinja zaplijenjenih između svibnja i prosinca 2022. carina je u četvrtak predala Prirodoslovnom muzeju u Aix-en-Provenceu, koji ih namjerava istražiti i izložiti.

“Zapanjena sam kad pomislim da se naši najbliži rođaci, čovjekoliki majmuni, desetkuju, a prašumama se oduzima njihova ugrožena bioraznolikost za nešto što je podjednako glupo i skandalozno”, rekla je muzejska stručnjakinja za majmune, profesorica Sabrina Krief.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.