Borneo: Tigrica ubila čuvara u ZOO-u, pobjegla, dan poslije su je uhvatili živu

Svijet 07. velj 202113:38
Izvor: Ilustracija: RASHIDE FRIAS / AFP

Pobjegla tigrica koja je ubila čuvara u zoološkom vrtu na Borneu ulovljena je živa dan nakon bijega, objavila je policija.

Bijela bengalska tigrica pronađena je kako luta džunglom koja okružuje zoološki vrt Sinka u gradu Singkawangu u Zapadnom Kalimantanu, indonezijskom dijelu Bornea, nakon što je pobjegla kroz rupu. Druga odbjegla tigrica je ranije usmrćena.

VEZANE VIJESTI

„Pronašli smo i ulovili drugog tigra i sedirali ga sredstvom za smirenje“, objavio je kasno u subotu šef lokalne policije Prasetiyo Adhi Wibowo.

Dvije 18 mjeseci stare bengalske tigrice pobjegle su iz zoološkog vrta dan ranije, nakon što su snažne kiše otvorile rupu blizu njihovog ograđenog prostora. U blizini je pronađeno tijelo 47-godišnjaka i nekoliko životinja, prenosi agencija France Presse.

Pokrenuta je brza potraga koja je uključivala policiju, vojsku i konzervatore prirode, a lokalcima je rečeno da ostanu doma i izbjegavaju područje oko zoološkog vrta. Druga tigrica usmrćena je nakon neuspješnog pokušaja sediranja. Indonezijski zoološki vrtovi nisu na dobrom glasu, a neki od njih prijavljeni su zbog okrutnosti prema životinjama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar