Brat i sestra oslobođeni iz zarobljeništva Hamasa, dobili su tužnu vijest

Svijet 28. stu 202312:22 0 komentara
CNN

Uoči petog dana prekida vatre između Izraela i Hamasa, Izrael je dosad oslobodio 150 palestinskih zatvorenika u zamjenu za oslobađanje 69 talaca koje drži Hamas. Svih 50 dana koliko su Noam i Alma Or bili zatočeni u Gazi, brata i sestru držala je jedna misao, ponovni susret s majkom od koje su bili odvojeni od 7. listopada i Hamasovih napada na njihovu zajednicu. Čekala ih je tužna vijest.

Kada su Noam (17) i Alma (13) zajedno pušteni u subotu, “san je raspršen činjenicom da je ubijena”, rekao je njihov rođak Ahal Besorai.

“Moja sestra, njihova majka, ubijena je 7. listopada. Djeca to nisu znala”, rekao je u razgovoru za CNN.

“Mislili smo da su bili zajedno kad su oteli, ali bili su razdvojeni od samog početka”

“Kada su prvi put prešli granicu i ponovno se susreli s bakom i starijim bratom, prva vijest s kojom su se suočili bila je činjenica da im majka više nije živa. I to je za njih bio užasno emotivan i traumatičan trenutak”, dodao je Besorai.

Njihov otac se još uvijek vodi kao nestao i vjeruje se da je zatočen u Gazi.

Ova je obitelj živjela u kibucu Be’eri, usko povezanoj poljoprivrednoj zajednici od oko 1100 stanovnika, smještenoj blizu granice s Gazom. Ali idilični kibuc postao je 7. listopada mjesto krvoprolića i razaranja, kao jedna od glavnih meta militanata Hamasa koji su upali preko granice i opkolili obližnju zajednicu.

Prema službenim izraelskim brojkama, Hamas je ubio više od 120 stanovnika Be’erija, uključujući djecu, a ostale je oteo. Militanti Hamasa diljem južnog Izraela tog su dana ubili oko 1200 ljudi, uglavnom civila.

Usred ovog kaosa i terora, Noam i Alma su odvojeni od svojih roditelja i uzeti kao taoci. Dok su bili u Gazi, odvedeni su u kuću i držani u sobi s drugom ženom iz njihovog kibuca, rekao je Besorai, koji je također odrastao u Be’eri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!