Dječaka (5) u Australiji ugrizao piton i odvukao na dno bazena, spasio ga otac

Svijet 25. stu 202219:43
Shutterstock/ilustracija

Petogodišnji australijski dječak preživio je nakon što ga je piton tri puta veći od njega ugrizao, stegnuo i odvukao u bazen.

Beau Blake je uživao u plivanju i igri oko bazena kod kuće, kada ga je tri metra dug piton napao, rekao je za lokalnu radiopostaju njegov otac Ben, prenosi BBC.

Reptila i dječaka, i dalje isprepletene, iz bazena je izvukao Beauov djed, a otac ih je razdvojio.

Unatoč cijeloj traumi, Beau je dobrog raspoloženja i pretrpio je samo manje povrede.

“Kad smo očistili krv i rekli mu da neće umrijeti jer se ne radi o otrovnoj zmiji… bilo mu je, zapravo, veoma dobro“, ispričao je njegov otac za melbournsku radio postaju 3AW.

Dodajući da je njegov sin “pravi vojnik”, kazao je da će obitelj, koja živi u obalnom gradiću Byron Bay u Novom Južnom Walesu, pratiti rane od ugriza da se ne bi inficirale.

On je ispričao da je Beau šetao rubom bazena, kao i da je piton bio u blizini i čekao da naiđe žrtva.

“Vidio sam veliku crnu sjenu kako se pojavljue iz grma i prije nego što su dotakli dno bazena, ona se potpuno omotala oko Beauove noge”, kazao je otac.

Tada je djed dječaka, ne razmišljajući, skočio u bazen i predao dječaka i pitona Beauovom ocu, koji je ih je uspio razdvojiti za 15-20 sekundi, jer kako ističe “nisam sitan momak”.

Ben je potom držao pitona nekih 10 minuta, dok je očajnički pokušavao smiriti svoju djecu i oca, prije nego što je pustio zmiju.

“Međutim, vratio se na mjesto zločina, nevaljalac jedan“, kazao je Ben.

On je za melburnšku radiopostaju rekao i da su pitoni životna činjenica u toj regiji, koja se nalazi osam sati sjeverno od Sydneyja. “Čujte, ovo je Australija“, zaključio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar