UŽIVO

Krvava bitka za Azovstalj, Rusi obećaju trodnevni prolaz civilima iz Mariupolja

Svijet 04. svi 202207:20 > 22:525 komentara
Ukrajina noćna
Izvor: FADEL SENNA / AFP

Ruska invazija na Ukrajinu traje već 70. dan. Ukrajinski dužnosnici izvijestili su o raketnim napadima u nekoliko dijelova zemlje tijekom protekle noći. Nastavlja se evakuacija civila iz Mariupolja, posljednji konvoj autobusa koji je jutros krenuo iz opkoljenog grada ispraćen je - raketnim napadom. Ukrajinska strana objavila je da raste broj mrtvih u napadima, ali i predviđanje na koja dva načina bi se rat mogao okončati. Nijedna od njihovih prognoza ne ide u korist Rusije.

Europska unija odlučila je u narednih šest mjeseci u fazama uvesti embargo na rusku naftu, a nove sankcije uvedene su i najvećoj ruskoj banci. Iz Rusije stiže odgovor da će zemlje EU-a i nakon embarga nastaviti kupovati rusku naftu, samo po većoj cijeni i preko posrednika.

Novi zanimljiv moment zabilježen je i u ruskom ministarstvu vanjskih poslova odakle stižu tvrdnje da se uz bok ukrajinske desničarske Pukovnije Azov bore plaćenici iz – Izraela. S ruske strane nije stigla ni isprika koju zahtjevaju Židovi zbog izjava Sergeja Lavrova o Adolfu Hitleru.

Rezime današnjeg dana pogledajte u prilogu Nere Valentić:

TIJEK DOGAĐAJA

Komentari

Vaš komentar