Kanadski premijer i obitelj iseljeni zbog velikog prosvjeda vozača kamiona

Svijet 30. sij 202210:14 3 komentara
REUTERS/Patrick Doyle, Ilustracija

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova obitelj premješteni su iz svog doma u Ottawi zbog prosvjeda vozača kamiona protiv ograničenja zbog koronavirusa, javljaju kanadski mediji.

Trudeau i njegova obitelj prebačeni su na drugu lokaciju u Ottawi, javio je BBC, dodajući da se kamioni s transparentima koji osuđuju Trudeaua i kanadske mjere javnog zdravstva okupljaju duž ulice Wellington, ispred parlamenta.

Ranije u subotu mediji su izvijestili da se tisuće vozača kamiona i stotine drugih prosvjednika okupljaju u Ottawi, u znak prosvjeda protiv mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa. Vozači su počeli stizati u petak navečer.

Trudeau je u petak rekao da antiznanstvene, antivladine i antidruštvene ideje vozača predstavljaju prijetnju ne samo njima samima, već i svim Kanađanima.

Prosvjede je podržao Elon Musk i objavio na Twiteru da su “kanadski vozači zakon”.

Do sada je 82 posto Kanađana starijih od pet godina primilo cjepivo protiv koronavirusa. Odrasli čine 90 posto stanovništva.

Prosvjed je do sada bio miran, navodi BBC. Prema Kanadskom udruženju vozača kamiona, velika većina vozača u zemlji je cijepljena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.