Kim Jong Un naredio vojsci: Pripremite se za rat

Svijet 07. ožu 202406:40 0 komentara
KCNA VIA KNS / AFP, Ilustracija

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je u srijedu terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je u četvrtak sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Obilazak baze, čija lokacija nije identificirana, dolazi nakon početka godišnjih kombiniranih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima sudjeluje dvostruko veći broj vojnika u usporedbi s prošlom godinom.

Kim je rekao da vojska mora “dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije”, izvijestila je KCNA.

“Naša bi vojska trebala … stalno intenzivirati stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat”, prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.

KCNA nije navela je li Kim izravno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uvjetima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!