Liječnica dobila otkaz jer je 28 minuta ranije otišla s posla, tužila bolnicu i dobila golemu otpremninu

Svijet 24. sij 202408:09 0 komentara
koronavirus, covid-19, bolnica
Raul ARBOLEDA / AFP / Ilustracija

Liječnica Franziska Schlosser dobila je izvanredni otkaz nakon što su je kolege prijavile da je nakon 24-satnog dežurstva napustila 28 minuta ranije bolnicu u Hamburgu u kojoj je radila 23 godine.

Ona je bolnicu tužila i dobila 400.000 eura otpremnine.

“Ne mogu dopustiti da optužba tako stoji. Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruiraju tu prijevaru s radnim vremenom. To je apsurdno”, rekla je 54-godišnjakinja.

Liječnicu je podržao i Marburger Bund (MB), najveća njemačka liječnička udruga. Katharina von der Heyde je direktorica MB Hamburg i njezina pravna zastupnica. “Izvanredni otkaz nije izdan na vrijeme”, rekla je.

Šef bolnice Philip Wettengel rekao je kako im nije namjera boriti se protiv liječnice. “Rekli su da ste ranije otišli. Izjava svjedoka je bil vjerodostojna. Ali, ne znam što se točno dogodilo i želim završiti s ovime”, rekao je Wettengel na sudu u Hamburgu.

Sud smatra kako su optužbe protiv liječnice neutemeljene. Međutim, nakon 23 godine u bolnici, poslovni odnos između liječnice i bolnice je završen. Optužba je povučena, a liječnica je dobila otpremninu, piše Fenix magazin.

“Previše toga se dogodilo pa ne žele nastaviti radni odnos”, rekao je odvjetnik bolnice. Obje strane slažu se oko nagodbe: Franziska Schlosser napustit će bolnicu 31. siječnja i dobit će otpremninu od 400.000 eura.

“Velik mi je teret pao sa srca jer je postupak gotov. Malo ću se smiriti, odahnuti i potražiti novi posao”, rekla je liječnica u intervjuu za njemački RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!