Mlada žena preminula 11 dana nakon rutinske operacije mršavljenja

Svijet 28. ožu 202307:31
Sasin Tipchai/Pixabay/Ilustracija

28-godišnja žena preminula je jedanaest dana nakon kirurškog zahvata kojem se podvrgnula kako bi smršavila. Bio je to barijatrijski kirurški zahvat izveden u jednoj talijanskoj bolnici.

Barijatrijska metoda je laparoskopska metoda smanjivanja želuca, a namijenjena je pretilim osobama s indeksom tjelesne mase iznad 40.

Sada je milansko tužiteljstvo pokrenulo istragu o ubojstvu iz nehaja i naložilo pribavljanje medicinske dokumentacije, javlja Il Gazzettino, a prenosi Novi list.

Činilo se da je sve dobro prošlo, otpuštena iz bolnice bez komplikacija

Mlada žena se 8. ožujka podvrgnula kirurškom zahvatu u talijanskoj bolnici Humanitas radi smanjenja tjelesne težine, što podrazumijeva ugradnju želučane premosnice i dovodi do smanjenog unosa hrane i smanjenja količine kalorija koje tijelo apsorbira.

Isprva se činilo da je sve prošlo dobro, pacijentica je otpuštena iz bolnice bez ikakvih komplikacija. Desetak dana nakon zahvata žena je počela osjećati bol u trbuhu, a grčevi su postajali sve nepodnošljiviji.

Tužiteljstvo otvorilo istragu o ubojstvu iz nehaja

Stoga ju je 19. ožujka obitelj otpratila do hitne pomoći bolnice u kojoj je operirana. Stanje joj se dodatno pogoršalo. Primljena je na intenzivnu njegu. Liječnici čine sve kako bi izbjegli najgore, ali žena umire isti dan.

Roditelji preminule pacijentice odlučili su podnijeti prijavu karabinjerima, a sada je milansko tužiteljstvo otvorilo istragu o ubojstvu iz nehaja, bez osumnjičenih te zatražilo od karabinjera da zaplijene medicinsku dokumentaciju.

Nalaz obdukcije trebao bi istražiteljima pomoći u razumijevanju uzroka smrti mlade žene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.