Palestinske sigurnosne snage ubile pripadnika militantne skupine na Zapadnoj obali

Svijet 02. svi 202412:41 2 komentara
Jaafar ASHTIYEH / AFP

Palestinske sigurnosne snage ubile su u četvrtak na Zapadnoj obali pripadnika lokalne oružane skupine povezane s militantnim Islamskim džihadom nakon što su se našle pod njihovom vatrom, javlja Reuters i dodaje da se radi o rijetkom međusobnom okršaju između Palestinaca.

Talak Dweikat, glasnogovornik sigurnosnih službi Palestinske samouprave (PA), rekao je da su snage reda poslane u noćnu ophodnju u Tulkarm i našle se pod paljbom te uzvratile vatru i ustrijelile napadača koji je od zadobivenih rana umro u bolnici.

Na društvenim mrežama kruži snimka koja pokazuje da se automobil napadača našao pod kišom metaka. Reuters navodi da nije odmah mogao potvrditi snimku.

Lokalna oružana skupina Brigade Tulkarm i Nour Shams objavila je da je poginuli muškarac Ahmed Abu al-Foul njihov član. Skupina je potvrdila svoju povezanost s militantima Islamskog džihada.

Brigade Tulkarm i Nour Shams su opisale napad palestinskih snaga sigurnosti na njihovog člana kao “atentat” u izraelskom stilu. Al-Foul je, tvrdi oružana skupina, napadnut “bez povoda”

Palestinska uprava na čelu s predsjednikom Mahmudom Abasom ima ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali i ponekad koordinira sigurnost s Izraelom.

Hamas, saveznik Islamskog džihada, osudio je “napade snaga Palestinske samouprave na naš narod i borce otpora”.

Snage sigurnosti PA su se protekle godine nekoliko puta sukobile s pripadnicima lokalnih oružanih skupina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare