Pokvario se vlak, a 700 putnika ostalo je zarobljeno osam sati

Svijet 01. pro 202320:31 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Oko 700 putnika ostalo je zarobljeno zbog kvara vlaka Eurostar koji se pokvario 30 minuta nakon što je krenuo s stanice izvijestio je BBC.

Vlak je krenuo za Amsterdam u 8.16 ujutro, ali se zaustavio na ulazu u tunel ispod La Manchea, koji povezuje Englesku i Francusku, prema izvješću.

Vlak se pokvario nakon što je palo nekoliko dalekovoda, stoji u priopćenju Eurostara na X-u, ranije poznatom kao Twitter.

“Situacija je bila komplicirana zbog položaja vlaka i željezničke infrastrukture”, rekao je Eurostar u drugoj objavi na X.

Nekoliko putnika je reklo da su ostali bez struje ili pristupa toaletima osam sati, prenosi BBC.

Ben Williams, putnik u vlaku, rekao je za The Independent da je četiri ili pet sati nakon što se vlak pokvario svakom putniku ponuđen po jedan besplatan obrok.

Ashleigh Furlong, novinarka lista Politico i putnica u vlaku, napisala je u članku za Politico da nekoliko sati nisu primali nikakve novosti od Eurostara.

“S pretrpanim zahodima, sve više gladnih i žednih ljudi i minimalnom komunikacijom osoblja vlaka, dobra volja ubrzo nestaje”, napisala je Furlong.

Glasnogovornik Eurostara rekao je za The Independent da se ispričava zbog incidenta i da prevozi putnike natrag u London.

“Slijedeći kompliciranu situaciju zbog položaja vlaka i željezničke infrastrukture, značilo je da su se morali pridržavati određenih sigurnosnih procedura prije nego što smo mogli pomaknuti vlak”, rekao je glasnogovornik.

“Svi pogođeni putnici bit će dočekani u Londonu s osvježenjem i dobit će naknadu”, dodali su.

Eurostar je u objavi na X u četvrtak rekao da se vlak priprema na prijevoz putnika natrag u London. Eurostar nije naveo jesu li vlak ili putnici već stigli u grad.

Ovo nije prvi put da su putnici ostali zaglavljeni nakon što se vlak pokvario. U siječnju su putnici bili zaglavljeni u vlaku Amtraka 29 sati nakon što je drugi vlak iskočio iz tračnica. U kolovozu 2022. putnici su bili zaglavljeni u podmorskom Eurotunelu pet sati nakon što se vlak Le Shuttle pokvario.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!