Policija za pucnjavu u Sjevernoj Karolini sumnja na 15-godišnjaka

Svijet 14. lis 202222:20
Melissa Sue Gerrits/Getty Images/AFP

Petnaestgodišnji mladić uhićen je u petak nakon pucnjave u kojoj je stradalo petero osoba u Raleighu, glavnom gradu američke savezne države Sjeverne Karoline, potvrdila je ravnateljica policije u petak, dodavši da je osumnjičeni prebačen u bolnicu i da se nalazi u kritičnom stanju.

Policija tek mora utvrditi motive koji su doveli do pucnjave, koja je u četvrtak mirnu četvrt pretvorila u 3,2 kilometra široko mjesto zločina, rekla je ravnateljica policije u Raleighu Estella Patterson na tiskovnoj konferenciji u petak.

Patterson nije identificirala osumnjičenog niti je navela kako je ozlijeđen.

VEZANE VIJESTI

Pucnjava je započela u pet sati poslijepodne na ulicama četvrti Hedingham, gdje je stanovnicima rečeno da satima ostanu u svojim kućama dok je policija tražila napadača.

Osumnjičeni je kasnije pronađen blizu pješačke i biciklističke staze Neuse River Greenway, gdje je nastrijelio još ljudi, rekla je Patterson. Nakon obračuna, policija ga je svladala.

Dužnosnici su rekli da je pucnjava uznemirila stanovnike diljem grada, u kojem živi otprilike pola milijuna ljudi i koji je poznat kao centar za istraživanje visoke tehnologije.

“Nitko ne bi trebao osjećati ovaj strah u zajednicama – nitko”, rekao je demokratski guverner Roy Cooper tijekom brifinga, nazvavši incident “razjarujućim i tragičnim činom oružanog nasilja”.

Tri žene, u dobi od 52, 49 i 35 godina, i 16-godišnji dječak su među ubijenima u pucnjavi, rekla je Patterson. Dvadesetdevetgodišnji policijski službenik Gabriel Torres, koji je odlazio na posao u vrijeme incidenta, također je ubijen.

Dvije osobe su ranjene: policijski dužnosnik koji je primio medicinsku skrb i potom otpušten i 59-godišnja žena koja je hospitalizirana u kritičnom stanju, dodala je Patterson.

Ravnateljica policije nije pružila detalje o samoj pucnjavi i nije mogla reći postoji li veza između osumnjičenog i žrtava.

Ulice u četvrti, gdje se zbila pucnjava, u petak ujutro su još uvijek bile zatvorene žutom policijskom vrpcom, a policijska su vozila ostala parkirana ispred nekoliko kuća, prema snimkama koje su objavili lokalni mediji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar