Putinov saveznik prijeti otvorenim sukobom s NATO savezom: “Rusija je spremna, ali cijena će biti velika!”

Svijet 26. ruj 202316:01 1 komentar
Sunshine Seeds / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev putem aplikacije Telegram ponovno je zaprijetio eskalacijom sukoba van Ukrajine. Naime, kako tvrdi Medvedev, Rusija je sve bliže sukbou s NATO savezom.

Medvedev navodi tri razloga za to:

“1. Bratimljenje kanadskih životinja koje je predvodio premijer Trudeau u svom parlamentu s nacistima.

2. Isporuke tenkova Abrams iz NATO arsenala u Ukrajinu.

3. Obećanja da će vlastima u Kijevu isporučiti raketni sustav dugog dometa”, navodi bivši ruski predsjednik.

“Čini se da Rusiji ostaje sve manje izbora osim izravnog sukoba s NATO-om na terenu, koji se pretvorio u otvoreno fašistički blok poput Hitlerove osovine, doduše samo veći”, navodi Medvedev, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

On također poručuje da je Rusija spremna. “Mi smo spremni, iako će rezultat biti postignut uz puno veću cijenu za čovječanstvo nego 1945. godine…”

Podsjetimo, američki tenkovi Abrams stigli su u Ukrajinu, objavio je u ponedjeljak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. “Abramsi su već u Ukrajini te se pripremaju kako bi osnažili naše brigade.”

Ti tenkovi američke proizvodnje bili su glavni zahtjev Ukrajine Washingtonu, koji im je na kraju ponudio njih više od 30 u siječnju. Europske države već su poslale desetke njemačkih Leoparda i britanskih Challengera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.