“Scholzova taktika upalila, Ukrajina je dobila više oružja nego što je mislila”

Svijet 27. sij 202319:14
AFP

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić javio se u Newsroom te među ostalim prokomentirao novu njemačku odluku o slanju tenkova Leopard u Ukrajinu.

Komentirajući popuštanje njemačkog kancelara Olafa Scholza oko slanja Leoparda u Ukrajinu, Srećko Matić je rekao:

“SPD hvali Scholza zbog politike jer je, kažu, bila dosljedna. Nikad nije žurio, nego donosio odluke nakon dogovora s partnerima. Opozicija kritizira da se odugovlači i dozvoljava da loša komunikacija odaje dojam u svijetu da Njemačka koči obranu Ukrajine od ruske agresije.

Neovisni promatrači su podijeljeni. Priznali su kancelaru da je njegova taktika upalila i da je Ukrajina zahvaljujući tome dobila više oružja nego što je mislila. I skeptični su oko taktike govoreći da je opasna.

N1

Na pomolu je idući veliki val pritiska. Iz Ukrajine stižu zahtjevi za slanjem borbenih zrakopova. SAD i Francuska ne odbacuju tu ideju, a Scholz je rekao već da je to crvena linija. Hoće li je prijeći, vidjet ćemo.”

Srećko Matić je predstavio jedan od najvećih i najuspješnijih sajmova nautike koji se održava u Düsseldorfu, i to prvi put nakon dvije godine. Ondje se predstavlja i Hrvatska, a više o tome pogledajte uskoro u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar