Trump se hvalio kako će Putin će samo za njega osloboditi novinara, iz Kremlja kažu: “Nisu se čuli”

Svijet 23. svi 202415:33 0 komentara
Brendan Smialowski / AFP

Donald Trump objavio je u četvrtak da će iskoristiti svoj odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi novinara Wall Streeta Evana Gershkovicha oslobodio iz ruskog zatvora.

Donald Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social napisao da će se to dogoditi ubrzo nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama u studenom, na kojima namjerava pobijediti predsjednika Joea Bidena i vratiti se u Bijelu kuću.
Gershkovich je prvi američki novinar u Rusiji od Hladnog rata koji je optužen za špijunažu.
“Evan Gershkovich, novinar The Wall Street Journala, kojeg drže ruske vlasti, bit će pušten gotovo odmah nakon izbora, ali definitivno prije inauguracije. Bit će KOD KUĆE, NA SIGURNOM I SA SVOJOM OBITELJI”, rekao je Trump.
“Vladimir Putin, predsjednik Rusije, to će učiniti za mene i ni za koga drugog, i NEĆEMO PLATITI NIŠTA!”, dodao je. Trump nije priložio dokaze ni o kakvoj komunikaciji s Putinom niti je rekao na temelju čega vjeruje da će ruski čelnik osloboditi Gershkovicha.
Na upit za komentar, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin “naravno nije komunicirao s Donaldom Trumpom”.

Gershkovich je uhićen u Rusiji u ožujku prošle godine pod optužbom za špijunažu što su on, njegove novine i Bidenova vlada odbacili. Već je više od jedne godine u moskovskom zatvoru, a datum suđenja nije određen.

Putin je u veljači rekao da bi ga se moglo osloboditi u zamjenu za Rusa u njemačkom zatvoru optuženog za ubojstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!