Tužiteljica: Silvio Berlusconi je teško bolestan

Svijet 19. svi 202113:36
Izvor: Vincenzo PINTO / AFP

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi teško je bolestan te bi njegovo suđenje na temelju optužbe za podmićivanje svjedoka trebalo biti privremeno obustavljeno, rekla je u srijedu milanska tužiteljica.

Berlusconi (84), nakon što se zarazio covidom-19 prošlog rujna, priman je i otpuštan iz bolnice, a posljednjih dana navodno mu se stanje pogoršalo.

“Definitivno vjerujemo da je Berlusconi teško bolestan te da pati od ozbiljne bolesti. To je ono što pokazuju medicinske potvrde i govore konzultanti”, rekla je tužiteljica Tiziana Siciliano.

Govoreći na saslušanju za slučaj povezan s onim u kojem je Berlusconi oslobođen za spolni odnos s maloljetnicom imena Ruby, Siciliano je rekla da bi Berlusconi privremeno trebao biti izuzet iz suđenja.

Sudac će odlučiti treba li razdvojiti Berlusconijevu poziciju od drugih okrivljenika 26. svibnja, kad bude novo saslušanje.

Četverostruki premijer optužen je da je podmićivao svjedoke da šute u slučaju maloljetničke prostitucije, koji je započeo 2013. godine. Uvijek je nijekao krivicu.

Medijski tajkun je u subotu napustio milansku bolnicu San Raffaele nakon petodnevnog boravka. Hospitaliziran je u ožujku i dvaput u travnju. Također je bio u bolnici u siječnju zbog problema sa srcem.

“Za njega se brinu kod kuće. Naravno da smo zabrinuti”, rekao je novinarima Berlusconijev odvjetnik Federico Cecconi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar