U Mariupolju u 9 dana ruske opsade poginulo 1207 civila

Svijet 10. ožu 202206:45
Screenshot / Twitter

U devet dana ruske opsade strateške luke Mariupolj na jugu Ukrajine poginulo je ukupno 1207 civila, objavile su gradske vlasti u srijedu navečer na Telegramu.

“Devet dana. Devet dana blokade Mariupolja. Devet dana neprekidnog bombardiranja civilnog stanovništva. Devet dana, pola milijuna ljudi živi bez struje, vode, grijanja, komunikacija. Devet dana kako je grad odsječen od vanjskog svijeta. Devet dana – 1207 civila u Mariupolju je ubijeno. Devet dana genocida nad civilnim stanovništvom”, stoji u tekstu.

Upitan za komentar, ured ukrajinskog predsjednika potvrdio je informaciju.

“Nikad nećemo oprostiti. Nikada nećemo zaboraviti, držimo se, mi, stanovnici Mariupolja”, dodale su u tekstu gradske vlasti.

Grad se nalazi pod žestokom ruskom paljbom u kojoj je u srijedu pogođena i pedijatrijska bolnica u kompleksu u kojem se nalazi i rodilište.

Gradsko vijeće Mariupolja je objavilo da je bolnica pogođena nekoliko puta ruskim napadima, a ozlijeđeno je, po informacijama, 17 ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je u srijedu da je najmanje 19 napada izvedeno na zdravstvene ustanove i poginulo je najmanje deset medicinskih djelatnika od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar