U sibirskom rudniku aktivirani senzori za vatru, evakuirano svih 128 rudara

Svijet 19. pro 202122:29
Pixabay / Ilustracija

Svih 128 rudara evakuirano je iz sibirskog rudnika ugljena u nedjelju nakon što su aktivirani senzori za vatru, izjavili su iz ruskog ministarstva za hitne slučajeve, tek nekoliko tjedana nakon što je u eksploziji u rudniku u istoj regiji poginula 51 osoba.

Iz kompanije SUEK, vlasnice rudnika Ruban u ruskoj regiji Kemerovo, izjavili su da su senzori detektirali porast u emisijama ugljikovog monoksida, uzrokovan zagrijavanjem ugljenokopa.

“Svih 128 ljudi izišlo je na površinu, nema žrtava,” navelo je ministarstvo u priopćenju.

Ruske novinske agencije ranije su u nedjelju izvijestile o požaru u rudniku Ruban, navodeći da je u to vrijeme ispod zemlje bilo između 128 i 139 rudara, pozivajući se na upravu rudnika i hitne službe.

Tvrtka SUEK je rekla da je rad zaustavljen u skladu s protokolom nakon što su aktivirani senzori. Rekli su da ventilacijski sustav radi i da je razina plina normalna.

Pokrenute su provjere zašto su se senzori u rudniku aktivirali, izjavili su iz tužiteljskog ureda, kako prenosi Ruska novinska agencija TASS.

Suvlasnik rudnika Listvjažnaja u Kemerovu, gdje je u studenom u eksploziji poginula 51 osoba, priveden je u srijedu. Ruski predsjednik Vladimir Putin u prosincu je optužio menadžment tvrtke za krivotvorenje podataka o metanu u rudniku.

Regija je 2007. godine bila mjesto najgore rudarske nesreće od raspada Sovjetskog Saveza kada je eksplozija u rudniku Uljanovska odnijela živote više od 100 ljudi. Godine 2010. u eksplozijama u rudniku Raspadskaja u regiji poginulo je više od 90 ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar