Uhićena učiteljica u Rusiji, prijavili je učenici zbog antiratnih komentara

Svijet 01. tra 202221:52 2 komentara
Photo by Hiroyoshi Urushima on Unsplash / Ilustracija

Ruska učiteljica uhićena je nakon što su je njezini učenici prijavili policiji zbog antiratnih komentara. Tinejdžeri u ruskom gradu Penza 18. ožujka snimili su razgovor s 55-godišnjom Irinom Gen, učiteljicom engleskog jezika.

Učenici su bili uzrujani što zbog rata ne mogu otići na isplanirano sportsko putovanje u Češku te su pitali učiteljicu što misli o tome.

VEZANA VIJEST

Učiteljica je rekla kako je ispravan potez što je putovanje otkazano i da će se takve stvari nastaviti događati sve dok se Rusija “ne počne ponašati civilizirano”, prenosi BBC citirajući transkript razgovora objavljen na internetskoj stranici Meduza.

Ova 55-godišnja učiteljica je u razgovoru s učenicima usporedila Rusiju sa Sjevernom Korejom i izrazila “različit stav o ratu u Ukrajini od službenog ruskog stava”. Naime, Rusija ističe da se ruska invazija ne naziva ratom, već navode da je u pitanju “specijalna vojna operacija”.

Smatra se da bi učiteljica mogla dobiti novčanu kaznu od 60.000 dolara zbog svojih izjava ili zatvorsku kaznu do deset godina.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare