Zamjenica ukrajinskog premijera: Među žrtvama silovanja je i petogodišnjakinja

Rat u Ukrajini 29. stu 202211:39 0 komentara
Genya SAVILOV / AFP

Zamjenica ukrajinskog premijera Julija Sviridenko rekla je da se među silovanim ženama u Ukrajini za vrijeme rata nalaze jedna petogodišnjakinja i jedna baka od 76 godina.

Julija Sviridenko optužila je ruske vojnike za silovanje u Ukrajini, a posebno je naglasila da se među žrtvama našla petogodišnja djevojčica i žena od 76 godina.

VEZANE VIJESTI

Za Sky News je rekla kako su je izvijestili o više optužbi ukrajinskih žena i djevojaka koje su bile izložene seksualnom nasilju tijekom rata.

Kad su je pitali kako se ruski vojnici ponašaju prema ženama, Sviridenko je rekla:

“To je strašno. Razgovarali smo o slučajevima silovanja. Najmlađa žrtva imala je pet godina, a najstarija 76. Svijet bi trebao čuti za te strašne priče i odgovoriti na to. Želim naglasiti nužnost sankcija Rusiji i nastavka opskrbe Ukrajine oružjem kako nismo mogli pobijediti u ovom ratu.”

Istaknula je da ljudi pate: “Posebno pate žene i djeca. Cijeli se svijet priprema za Božić, a Ukrajina se sprema za još raketiranja i nestanke struje.”

Sviridenko je ove optužbe iznijela dan nakon što je prva dama Olena Zelenska optužila ruske snage da koriste silovanje kao dio arsenala i oružja u ratu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!