Vlada: Neka odvjetnici odgovore zašto su ispostavili račun

Vijesti 15. velj 201615:46 > 15:55
Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Glasnogovornica Vlade objasnila je račun izdat od strane pravnih stručnjaka, koje su angažirali za bistrenje slučaja smijenjenog ministra Mije Crnoje, nesporazumom. Vlada nije obmanula javnost, nego su odvjetnici obmanuli Vladu, sukus je njenog objašnjenja.

Sunčana Glavak kazala je, naime, uredniku N1 televizije da su odvjetnici rekli da neće naplatiti uslugu, nakon čega su poslali račun.

“Odgovarajući na upite medija 29. siječnja ove godine o naknadi za odvjetničko savjetovanje, a nakon razgovora s odvjetnicima, bilo je rečeno da jednokratne usluge konzultativne naravi neće biti naplaćene i o tome smo izvijestili javnost. Prošli tjedan zaprimili smo račun koji će Vlada podmiriti”, naveli su u pisanom dijelu odgovora.

Vlada je, naglašava, cijelo vrijeme mislila da oni to rade pro bono te zapravo nisu svjesno dovodili javnost u zabludu. Poručuju i neka odvjetnici odgovore zašto su ispostavili račun.

Međutim, prozvani odvjetnici nam se nisu javljali na telefon.

Podsjetimo, pravni stručnjaci Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Jasna Novak Vladi su dali usmeno, ne i pismeno tumačenje slučaja bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje, a Vlada je za njihove usluge izdvojila 2.187,50 kuna.

To je otkriveno SDP-ovom saborskom zastupniku Peđi Grbinu, koji je od Vlade zatražio očitovanje o angažmanu odvjetnika na slučaju Crnoja.

Grbin nije zadovoljan svojim odgovorom, kojeg je dobio zahvaljujući Zakonu o pravu na pristup informacijama, budući da Vlada nije otkrila na koji to način Mijo Crnoja nije kazneno odgovoran u slučaju višegodišnjeg prijavljivanja na lažno prebivalište, kao što je to novinarima obznanio potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.