Banski dvori pod navalom pitanja: Tko uopće vlada?

Vijesti 16. velj 201622:44 > 17. velj 2016 07:46
Patrik Macek/PIXSELL

A gdje je vlada? Tko vlada? Kad će ministar Panenić dati ostavku? Pitanja su to koja uglas postavlja oporba, ali i sindikati.

Ova Vlada povjerenje je dobila prije svega 25 dana. No, problemi na koje je već dosad naišla, dosta su joj za cijeli mandat.

“Mi svaki dan pitamo a gdje su nestali ministri? Svaki drugi dan pitamo, a gdje je premijer, jesu li se poduhvatili posla i jesu li pripremili koji zakonski prijedlog”, kaže HNS-ovac Goran Beus Richemberg.

Isto se pita i donedavni premijer Zoran Milanović. Oreškoviću poručuje – okani se lekcija iz bontona i primi se posla.

“Gospodin Orešković, ja se nadam da on razumije gdje je došao. Takvim lijepim dobronamjernim fazama se ništa neće promijeniti… HDZ je gospodina Oreškovića doveo u Banske dvore i tu mu ruku drži zavezanom iza leđa”, kazao je danas Zoran Milanović, saborski zastupnik SDP-a. Milanović kaže da je najveći problem što uopće nemamo vladu, za koju ne bira riječi.

“Ja sam rekao da je ta koalicija podržava potporu ljudi koji su pod istragom, pod teškim optužnacima, dakle kriminalci, da je proustaška jer se tako reklamiraju i da je špijunska jer su im to metode rada”, izjavio je, odgovarajući premijeru Tihomiru Oreškoviću na prozivke zbog podjela u društvu.

Tomislav Karamarako, prvi potpredsjednik Vlade, odgovara Milanoviću: “Netko je bio obećao neki pakao, kako je to bilo rečno… na javnoj sceni. Prema tome, vidimo da smo u tom nekom scenariju. Odlučno odbijamo takav način dijaloga i razgovora… Milanović je taj koji je agresivan i sve radi jer je i dalje u kampanji”, tvrdi Karamarko, dodajući da Milanović vodi unutarstranačku kampanju.

No, nije oporba jedina koja postavlja pitanje o tome imamo li Vladu ili ne.

“Tko vlada? Meni se kao građaninu nameće pitanje! A tko vlada, pitanje vama? Ludilo!”, kaže sindikalist Ozren Matijašević.

Ludilo ili ne, ostaje činjenica da toliko najavljivanim reformama još uvijek nema ni traga.

Pogledajte prilog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.