Perković i Mustač tuže državu jer im ne pokriva troškove!

Vijesti 01. ožu 201607:58 > 08:02
REUTERS/Michaela Rehle

Ne sumnjam da će sud usvojiti našu tužbu, jer hrvatska država je po istom zakonu plaćala obranu, primjerice, Merčepu. Tužba apsolutno ima zakonsku podlogu, uvjeren je Anto Nobilo, koji je prije mjesec i pol dana tužio državu zato što nije pokrila troškove minhenskog suđenja Josipu Perkoviću.

Isto je učinila i odvjetnica Lidija Horvat, koja brani Zdravka Mustača.

Nobilo je najprije obeštećenje tražio od Ministarstva unutarnjih poslova, kojem je tada na čelu bio Ranko Ostojić, a ovaj mu je to odbio s argumentom da taj resor nije pravni sljednik nekadašnje Službe državne sigurnosti, čiji je Perković bio djelatnik u vrijeme atentata na Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj, piše Novi list.

To Nobilu nije uvjerljivo.

“Sasvim je jasno da je MUP pravni sljednik SDS-a, koji u Jugoslaviji nije bio u sastavu Sekretarijata za unutarnje poslove, ali SOA spada pod MUP. A budući da se u zakonu kojim je reguliran rad sigurnosnih agencija navodi da SOA svojim djelatnicima koji počine kazneno djelo tijekom obavljanja dužnosti plaća obranu”, logično je da to vrijedi i za Josipa Perkovića, ističe Nobilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.