Pupovac uzvratio: Borit ću se protiv Brkićevog govora

Vijesti 08. ožu 201615:58 > 16:07
N1

Podaci iz biltena Srpskog narodnog vijeća pokazali su značajan porast slučajeva etnički motoviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj.

O tome je danas govorio i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac koji je za to prozvao HDZ i njegovo, kako je rekao, napuštanje demokršćanske orijentacije. “Usmjeravaju se prema izrazito nacionalističkom političkom djelovanju i političkom savezu s onima koji ne samo da su nacionalisti nego zastupaju pronacističke, u našim okolnostima proustaške stavove”, ustvrdio je.

Na Pupovčeve izjave odgovorio je glavni tajnik HDZ-a i kandidat zanovog minstra branitelja Milijan Brkić.

”Ja imam puno prijatelja Srba koji vole domovinu Hrvatsku tako da ne znam o čemu Pupovac priča. Ja nikoga ne mrzim a od kud njemu termin mržnja ja ne znam. Možda se on osjeća uplašenim, ne znam zbog kojih razloga. Za to postoje nadležna tijela, a ja koliko znam slobodno građani Hrvaske šeću po Hrvatskoj”, kazao je Brkić.

”Osobne frustracije svakog od nas, ako se u određenom trenutku nekakvi benefiti koje smo imali do sada možda smanje i srežu, pa se to pravičnije podijeli, to je njegovo pravo, ali s time ne treba kontaminirati javnost. S nekakvom paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen pa tako ni Pupovac, a ako je neka ode tamo gdje neće biti ugrožen”, rekao je Brkić.

Brkićeve riječi prokomentirao je i sam Pupovac.

”Gdje god da Brkić bude, u vladi ili negdje, zbog ovakvih će se riječi naći u biltenu SNV-a”, kazao je Pupovac.

”Što se tiče sigurnijeg mjesta, niti sam ga tražio niti ću ga tražiti, kako zbog sebe tako ni zbog onih koje predstavljam jer ovo je moja zemlja kao i zemlja onih koje predstavljam. Samo da još jednom podsjetim borili smo se i borit ćemo se protiv ovakvog govora kakvu god silu on predstavljao”, rekao je Pupovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.