Orepić: Nisam pobornik teorija urote

Vijesti 06. tra 201606:59 > 07:08

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić jučer je objavio kako je u vrhu policije došlo do odlazaka i smjena glavnih ljudi zbog provale u sjedište zagrebačke kriminalističke policije. Dodao je kako pljačka ukazuje na probleme u sustavu.

Orepić je kazao kako pljačka izvedena u zgradi MUP-a ukazuje na probleme u sustavu te odgovornost političara iz prethodne garniture.

Ministar se na kadrovske promjene u samom vrhu policijske hijerarhije osvrnuo i na svom Facebook profilu.

“Osjećam potrebu da radim i nastavit ću raditi samo za narod. ‪Baš zato‬, želim da MUP bude ono što treba biti – zaštitnik naroda! Nisam baš pobornik nekakvih teorija urote. Međutim, sve one koji od svojih uskih političkih interesa ne vide interese Republike Hrvatske, u ovom trenutku bih zamolio da se zabrinu sami nad sobom”, napisao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Podsjetimo sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, načelnik Sektora kriminalističke policije zagrebačke policijske uprave Danijel Žugel i voditelj Službe za unutarnju kontrolu Stjepan Jurenec, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.