Završava li rušenje bespravnih objekata do početka sezone?

Vijesti 19. tra 201617:58 > 18:07
N1

Građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja započela je s uklanjanjem bespravne gradnje na području jadranskih županija. Hoteli se već pune, stoga se postavlja pitanje: Hoće li uklanjanje biti završeno do početka sezone? Iz ministarstva poručuje kako nema razloga za brigu.

Bageri su već na splitskoj plaži Kašjuni. I dok kupači uživaju u suncu i moru, uklanja se bespravna gradnja. Uklanjanje bespravne gradnje i nije neka novost, no opet se spominje tajming. Tri mjeseca prije ovog uklanjanja, vlasnici su sami uklanjali svoje bespravno sagrađene objekte, a sada su na redu oni koji to ne žele učiniti samostalno.

Iz ministarstva poručuju kako se godišnje ukloni od 500 do nekoliko tisuća objekata. Većinu tih objekata, u 90 posto slučajeva, uklone vlasnici sami. U ministarstvu graditeljstva također poručuju kako su svemu kumovali dugi pregovori u sastavljanju Vlade.

Ministra razumije i njegova prethodnica. ‘Malo je neobično da je poelo tek sada, međutim, ja pretpostavljam da je iz razloga što je tek ministar postao u siječnju, pa dok se malo uhodao…’, kazala je Anka Mrak Taritaš. Svejedno, ministar poručuje da će sve na vrijeme biti gotovo. Jer, ako ne bude, zadnje što turistima i ugostiteljima treba na plaži su dim, buka i bageri.

Više pogledajte u prilogu Mirne Brekalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.