Pobuna na Visu: Koordinirana akcija s mora i s kopna

Vijesti 25. svi 201618:17 > 26. svi 2016 09:31
Screenshot

Neobičan incident dogodio se u srijedu poslijepodne na otoku Visu. Katamaran koji je isplovio iz Splita trebao je stići oko 16 sati, nije mogao pristati u višku luku zbog građanskog neposluha.

Pristajanje katamarana s obale je spriječilo tristotinjak građana, dok ga je s morske strane okružilo dvadesetak ribarskih brodova ljutitih mještana. Vatrogasci su šmrkovima pokušali rastjerati okupljene brodove, no to im nije uspjelo.

Ovaj je prosvjed reakcija na suglasnost Agencije za obalni linijski promet da državna linija Vis-Hvar-Split i obrnuto dotiče i luku Milna na otoku Braču, a s tom se praksom započelo danas. Mještani strahuju da zbog ovakve odluke više neće biti u mogućnosti kupiti karte za otok Vis, jer većina putnika plovi prema Braču.

S druge strane put će sada katamaranom trajati jednako kao i trajektom što znači da Vis više nema brzu brodsku liniju. Mještane su na prosvjed pozvali gradonačelnik Visa Ivo Radica te gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević. Na katamaranu je, inače, bilo stotinjak putnika koji su na kraju ovog natezanja zaplovili natrag prema Splitu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.