Treba reći dosta je! Iz preslagivanja neće izaći ništa dobro

Vijesti 09. lip 201615:39 > 15:52
N1

Zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš ne slaže se s Domagojem Ivanom Miloševićem koji je rekao kako imaju dovoljno ruku za novu Vladu, već se referira na izjavu Bože Petrova koji je rekao HDZ-u neka pokažu te ruke ako ih stvarno imaju.

“Lijepo je biti samouvjeren, ali ja bih se referirala na izjavu Petrova pa da vidimo kojih je to 76 ruku. Očekivali smo miran dan, no ispalo je drugačije. Sad još valjda čekamo izjave Oreškovića i Karamarka i na kraju dana ćemo imati izjavu na izjavu. Mislim da je svega ovoga bilo apsolutno dosta. Zbunjujemo građane, šaljemo krive poruke. Mene ovo deprimira. Četiri godine radite i radite, nitko to nema pravo srušiti u par mjeseci”, kazala je Mrak Taritaš i naglasila da HNS s nikim ne pregovara, da su oni oporba i da su za izbore.

SDP je krenuo prikupljati potpise za raspuštanje Sabora, a Mrak Taritaš je kazala da će HNS-ovci potpisati čim dođe lista.

“Pokazat ćemo da želimo da se raspusti Sabor. Bivša Vlada je radila i od prilike se tri godine uvjeravalo javnost da je to nesposobna Vlada, no rezultati se vide – rast BDP-a, industrijske proizvodnje… Mi smo radili četiri godine. Teško smo radili i nije bilo jednostavno. Ne želim živjeti u zemlji gdje je netko to spreman uništiti u par mjeseci”, rekla je.

Kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba poslala je poruku Vladi i zastupnicima: “Ljudi, stvarno je dosta! Sva ta preslagivanja neće voditi u dobro.”

Iz HNS-a je već bilo ‘prebjega’, pogotovo u Čačićeve reformiste. Sada se Čačić spominje kao mogući član nove Vlade. Mrak Taritaš tvrdi da su zastupnici HNS-a jedinstveni.

“HNS ima klub od devet zastupnika plus gospodina Kajtazija kao zastupnika manjina. Mi smo formalno zajedno i ostajemo tu gdje jesmo.”

Sve o krizi vlasti možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.