'Tolušićeve spomen ploče su nebitna tema'

Vijesti 15. kol 201613:48 > 13:55
PIXSELL

Velika Gospa je blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, a slavi se svake godine 15. kolovoza pa je taj dan ujedno i državni blagdan u Republici Hrvatskoj. Na taj blagdan u Mariju Bistrici dolazi velik broj vjernika, a među njima se ove godina našao i predsjednik HDZ-a.

Plenković se osvrnuo na izbornu kampanju koja službeno počinje u utorak.

“Vodit ćemo konstruktivnu kampanju, racionalno trošiti”, rekao je i dodao kako su limiti poznati, odnosno da je to 1,5 milijuna kuna po izbornoj jedinici.

Komentirao je i spomen ploče ministra Tomislava Tolušića: “Nevjerujem da ih je on sam postavljao, to su nebitne teme”.

Podsjetimo, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić bio je u petak na svečanom otvorenju nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici kraj Slatine na kojoj je postavljena i spomen ploča koja je podigla ogromnu prašinu zbog hvalisavog teksta, ali i same neprimjerenosti jer je obnovljena javnim novcem. Više o tome pročitajte OVDJE.

Lijepa propovijed

Plenković je, na novinarski upit, komentirao i propovijed kardinala Josipa Bozanića u Mariji Bistrici rekavši kako je održao “lijepu propovijed povodom blagdana Velike Gospe” te da je “njegova poruka mladima, djeci, poruka o dobrim hrvatskim ljudima, bila jako dobra poruka”. Na pitanje o “muenchenskom procesu” kojeg je kardinal Bozanić spomenu u svojoj propovijedi Plenković je uzvratio kako je”kardinal poslao ispravnu poruku”.

“Moramo izgraditi državu i njene institucije uključujući pravosudne, koje su u stanju same se suočiti s tamnim dijelovima prošlosti bivšeg sustava”, rekao je Plenković te ponovio da je kardinal u tom dijelu bio vrlo jasan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.