Odluke ćemo donositi u Zagrebu, ne u Budimpešti ili Beogradu

Vijesti 02. ruj 201614:40 > 14:56
N1

Narodna koalicija u petak obilazi IV. izbornu jedinicu. U Virovitici se građanima i medijima obratio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Na početku je odmah komentirao HDZ-ov izborni slogan, vjerodostojnost.

“Kakav pogrešan izbor slogana, kako krivo. Baš u Virovitici, otkud je moja stranačka kolegica optužena za jedno kazneno djelo, ali SDP je takav. Katkad i grub prema svojima, ali poštuje zakone kao Bibliju. Kad je pokrenut proces, to je to. Vjerodostojnost? Na čelu Virovitice je i dalje čovjek optužen u slučaju Fimi-medije. Čak je i priznao svoj prijestup i nikome ništa. Govorio sam o tome i Zadru. Taj tamo (Božidar Kalmeta, op. a.) je optužen za najgori mogući kriminal, veleizdaju ljudskog povjerenja, pljačku. Je li to vjerodostojnost?”, pita se Milanović

“Hvala na reklami gospodo iz HDZ-a i prikrivene Domoljubne koalicije. Domoljubi smo mi, vjerodostojni smo mi, Narodna koalicija smo mi, a što ste vi? To vam je rekao Ivan Vrdoljak”, kazao je Milanović te se posvetio državnoj tvrtki koja se konstantno spominje u kampanji – INA-i.

“INA-u ćemo svim legalnim sredstvima nastojati vratiti u hrvatske ruke. To sam govorio u debati. Ako me nisu ozbiljno shvatili, neka me shvate. Dosta je bilo muženja hrvatskih novčanika, dosta je bilo nepoštivanja obaveza koje su pravno preuzete. HDZ o tome ne može govoriti. Zašto? Možda iz nečiste savjesti, možda zbog strah od toga da se predsjednika uprave MOL-a, koji je od hrvatskog pravosuđa optužen zajedno sa Sanaderom za pljačku stoljeća u Hrvatskoj… Budimpeštanska vlada ga ne da. A HDZ šuti jer ne žele da taj tip… A za mene je tip dok se ne odazove hrvatskom pravosuđu, koje je europsko pravosuđu i ne objasni je li ta optužnica utemeljena ili nije. Tko ih štiti HDZ? Zašto? Da se opet govori o njihovoj vjerodostojnosti – 13 slova i 5 slogova. Bože, ne možeš zapamtiti, ali te tjera kao ironija da se tjeraš ponavljati. Vjerodostojni smo mi, poštujemo zakon i na vlastitu štetu koja nije bitna. Bitna je korist hrvatskih ljudi. Neće biti lako na izborima, tijesno je, ali pokazat ćemo.”

Komentirao je Milanović i susjede.

“Ne govorim o Mađarima i Srbima. Jedno su ljudi, a drugo vrhuška. Aktualna vrhuška koja je prst i nokat s HDZ-om. To nas treba zabrinuti, to nije normalno. Pokazali smo da smo jači u ekonomiji, socijali. Da je naša ideologija socijalno i javno zdravstvo, koje je neokrnjivo i nedodirljivo kao i kurikularna reforma, a sada smo pokazali i da smo u zaštiti osnovnih nacionalnih interesa. Odluke će se donositi u Zagrebu, a ne u Beogradu ili Budimpešti.

Živjet ćemo zajedno, u okrilju narodne sloge jer ovo je koalicija narodne sloge, i drago mi je da je tu s nama HSS, čiji novi predsjednik govori kao Stjepan Radić jer nije kupljen za razliku od prethodnih. To narod prepoznaje”, kazao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.