Zagreb bi uskoro mogao dobiti izravni let za New York?

Vijesti 07. stu 201607:36 > 07:40
Ilustracija

Zagreb bi uskoro, ako se uspješno završe razgovori Međunarodne zračne luke Zagreb i jedne aviokompanije koji su u tijeku, mogao dobiti izravnu zračnu liniju s New Yorkom.

Iz MZLZ su za Večernji list potvrdili da razgovaraju o uvođenju izravnih letova između Zagreba i New Yorka, ali zbog povjerljivosti razgovora i poštivanja poslovne etike, ne mogu dati više informacija.

U zrakoplovnim krugovima se pak spominje da bi izravni letovi između Zagreba i New Yorka bili sezonskog karaktera te da bi startali u ljeto 2017., a operator bi bila jedna europska aviokompanija.

Zadnji je put Zagreb bio izravnim letovima povezan s New Yorkom prije 25 godina. U našoj regiji trenutačno samo Beograd ima izravnu zračnu liniju sa SAD-om.

Srpska aviokompanija Air Serbia u lipnju ove godine uvela je izravne letove Beograd – New York, i to pet puta tjedno. Iako su iz Air Serbije stizale informacije o odličnoj popunjenosti letova te se raspored planirao zadržati i zimi, ipak su stigle vijesti da će za zimskog reda letenja srezati broj letova na tri puta tjedno, piše Večernji list

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.