U Zadru ovacije za samo dva čovjeka – Kalmetu i Gotovinu

Vijesti 24. stu 201614:34 > 14:41
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, dobio dug i gromoglasni pljesak, nakon što ga je, kao i ostale uzvanike, pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega.

Takvim pljeskom Zadrani su pozdravljali još jedino generala Antu Gotovinu, pa je očito da na takav način daju potporu prvom čovjeku Grada.

Kalmeta je tijekom svog govora zahvalio Zadrankama i Zadranima na strpljenju i hrabrosti koju su pokazivali i kad je Zadar trpio najveće patnje i razaranja, pozvao na zajedništvo i poručio da Zadar nikada nitko neće moći zaustaviti jer je vrijedan svih napora.

Podsjetimo, USKOK je početkom tjedna, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Kalmete zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Uskok je Kalmetu optužio da je bez postupka javne nabave s tvrtkom Fimi media dogovorio produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske”, čime je ministarstvo kojem je bio na čelu navodno oštetio za više od 600 tisuća kuna. Riječ je o drugoj korupcijskoj optužnici protiv Kalmete, a prvu u tzv. HAC-ovom kraku afere Remorker je 10. studenoga u cijelosti potvrdio zagrebački Županijski sud. Njegova obrana tvrdi da u tom slučaju protiv Kalmete nema dokaza te da on ne može biti osuđen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.