Nije bilo sačekuše za Uber, taksisti su se spontano okupili

Vijesti 08. pro 201607:14 > 07:19
N1

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture demantirali su da su u Velikoj Gorici inspekcije iz prometa isključile samo Uberove vozače.

“Budući da službeni Izvještaj o provedenome redovitom tjednom inspekcijskom nadzoru još nije dostupan, u ovome trenutku mogu Vas izvijestiti da je na području Velike Gorice te Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman proveden redoviti tjedni inspekcijski nadzor prijevoza putnika u cestovnome prometu, u okviru kojega su do danas popodne, od ukupnoga broja vozila obuhvaćenih inspekijskim nadzorom, kod ukupno 3 vozila ustanovljene nepravilnosti temeljem kojih su isti isključeni iz cestovnoga prometa.

Detaljni rezultati provedenoga redovitog inspekcijskoga nadzora biti će javno dostupni u okviru Izvještaja o provedenome nadzoru.

Nadalje, iz pozicije resornoga Ministarstva u potpunosti odbacujemo ikakve insinuacije o suradnji resornoga Ministarstva, odnosno nadležne Uprave prometne inspekcije te službenika koji obavljaju inspekcijske nadzore sa pravnim ili fizičkim osobama te udruženjima koja pružaju usluge taksi – prijevoza putnika, a posebice navode o organiziranju ikakvih “sačekuša” od strane Službe prometne inspekcije, naprotiv, ovo Ministarstvo jednostrano i bez razlike provodi inspekcijske nadzore prijevoza putnika u cestovnom prometu prema svim sudionicima u obavljanju prijevoza putnika u skladu sa odredbama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Također, službenici, odnosno inspektori koji djeluju u okviru Uprave prometne inspekcije nadzore obavljaju isključivo temeljem plana rada Službe u skladu sa Zakonom, odnosno Uredbom o unutarnjem ustrojstvu ovoga tijela javne vlasti (NN 27/12, 36/12, 79/12 i 65/12), a kojom su jasno definirane ovlasti i dužnosti službenih inspektora, a ne temeljem naloga subjekata izvan sustava”, stoji u demantiju ministarstva, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.