Milanović: Varga je pogriješio, promijenit ćemo pravila

Vijesti 15. pro 201415:45 > 15:58
CROPIX/Vlado Kos

Ministar zdravlja Siniša Varga službenim je automobilom išao na skijanje u Italiju zbog čega ne prestaju pristizati reakcije. Sve je komentirao i premijer Zoran Milanović.

Milanović smatra da je ministar Varga pogriješio što je službenim Audijem otišao na skijanje te je zbog toga najavio promjene Uredbe koja to dopušta.

“Morat ćemo tu uredbu promijeniti. Ne želim ministra podcjenjivati i reći da je novi i da nije shvatio duh. To je jedna vrsta pogodnosti kako bi dužnosnici normalno mogli obavljati svoj posao, ali trebaš sam u nizu situacija znati gdje je ta granica. Smatram da je u redu da se netko tko živi u Splitu ili Rijeci preko vikenda odveze doma. Što će s tim autom raditi kad dođe doma mora imati osjećaj mjere.

To se ne može potpuno precizno postaviti, ali mislim da ćemo to definirati tako da se to odnosi na službene potrebe za obnašanje dužnosti. I opet će s pravom biti prigovora. Znači, na ljudima je da sami procijene gdje je ta granica, a mislim da je ministar Varga to krivo procijenio ovoga puta”, komentirao je Milanović.

Premijer Milanović u ponedjeljak je u pratnji ministrice Anke Mrak Taritaš i ministra Gordana Marasa posjetio poplavljena područja županjske Posavine.