Rektora štiti interventna policija!

Vijesti 13. pro 201613:00 > 13:07
Plenum FFZG/Facebook

Zbog povorke podrške Filozofskom fakultetu rektor se "zaštitio" uz pomoć policijskih službenika treniranih za intervencije u slučajevima uličnih sukoba.

Javljaju to s Plenuma Filozofskog fakulteta.

“Profesori i studenti Filozofskog fakulteta pjevaju ‘Gaudeamus’  ispred rektorata, a prorektor Ante Čović je pozvao interventnu policiju. Sramota, a ne Sveučilište!”, poručili su.

U povorci je oko 200 studenata i profesorai krenuli su na sjednicu Senata zakazanu za 12 sati. Nitko od njih, naime, nije pozvan na tu sjednicu jer Senat ne priznaje, kako kažu, “samoproglašeno” vodstvo fakulteta. No, to se promijenilo nakon njihovog dolaska ispred zgrade Sveučilišta.

Naime, novoizabrani predstavnici Filozofskog pristupili su Senatu i izborili se da im rektor Boras odobri točku dnevnog reda. Zadnja točka sjednice Senata bit će posvećena upravo Filozofskom, javlja naša Mirela Bačić. Kako doznaje, Boras i dalje ne priznaje predstavnike Filozofskog i smatra ih nelegitimnim.

Plenum će, podsjetimo, odlučivati i o mogućoj blokadi dekanata u večernjim satima.

“Zadnji put smo odgodili raspravu o blokadi dekanata za 13. prosinca, nakon sjednice Senata i povorke podrške Filozofskom. Ovisno o ishodu sjednice Senata, znat ćemo jesu li vrhuške Sveučilišta shvatile da je Filozofski naš, a ne njihov ili će im to tek trebati nacrtati. Vidimo se u što većem broju!”, navode u pozivu na plenum, koji se održava u 20 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.