SDP Zagreb: Bandić zatire urbani i kulturni identitet grada

Ilustracija

Zagrebački SDP najoštrije se protivi zatiranju urbanoga i kulturnog identiteta Zagreba koji se sustavno provodi te će poduzeti sve moguće pravne, političke i druge mjere u zaštiti interesa grada Zagreba, što se odnosi i na uzurpaciju dijela prostora koji koristi glazbeno-scenski klub (GSK) Jabuka te na tamo počinjenu materijalnu štetu.

Klub zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba zatražio je na sjednici u utorak da se po hitnome postupku kao točka dnevnog reda uvrsti rasprava o situaciji u klubu Jabuka, podsjetio je u srijedu zagrebački SDP-a u priopćenju u kojemu su istaknuli kako je to “nažalost spriječila vladajuća skupštinska većina (HDZ i Klub Milana Bandića) i time izravno onemogućila raspravu oko situacije u Jabuci”. 

Gradonačelnik Bandić obmanjuje javnost, zagrebački SDP to najoštrije osuđuje

Gradonačelnik Milan Bandić je pak, navodi se, “u svojoj izjavi bez ikakvih dokaza optužio vodstvo kluba Jabuka za kriminal i nepodmirivanje dugova gradu Zagrebu te najavio smjenu dosadašnjega vodstva kluba Jabuka”.  Vodstvo kluba Jabuka ubrzo je demantiralo gradonačelnikove izjave o dugovima i nezakonitom postupanju pa zagrebački SDP najoštrije osuđuje to što gradonačelnik obmanjuje javnost i pokušava se uplitati u programsku i kadrovsku strukturu kluba Jabuka. 

“Bojimo se da iza svih ovih poteza i najava gradonačelnika Bandića i Gradske uprave stoje puno opasniji motivi koji očito žele zaštititi nečije privatne interese, a na štetu javnoga interesa Zagreba i njegovih građana”, istaknuto je u priopćenju.

 Kao primjer takva postupanja, zagrebački SDP spomenuo je “devastaciju još jednoga kultnog zagrebačkog kluba – Saloona, koji je zbog odluke Gradske uprave temeljito uništen, a vlasnici nezakonito izbačeni iz kluba, a sve kako bi se stvorili uvjeti da se tamo otvori narodnjački klub”.  Podsjeća se kako su, na sreću reagirali policija i sudstvo te je ispravljena nepravda počinjena vlasnicima i klubu Saloon, te su odluke Gradske uprave proglašene nezakonitim i poništene, a vlasnici kluba vraćeni su u posjed kluba. Unatoč svemu, počinjena je milijunska šteta koja nije nadoknađena, a krivci u Gradskoj upravi još nisu imenovani ni sankcionirani.

Potpuna nebriga gradskih vlasti za javno dobro i javni interes

Zagrebački SDP ocijenio je kako “sve ovo, ali i mnoge druge radnje koje se u gradu Zagrebu čine ili su već počinjene, ukazuje na potpunu nebrigu gradskih vlasti za javno dobro i javni interes grada i njegovih građana Grada Zagreba.  Dodatno, ovakvi postupci evidentno i s očitom namjerom vode uništenju i propadanju zagrebačke urbane i kulturne scene”.

Podsjeća se i da je Klub zastupnika zagrebačkoga SDP-a predložio skupštini i zaključak da se do završetka trajanja sjednice skupštine u utorak gradonačelnik Bandić očituje o razlozima zbog kojih su uništeni dio klupske opreme i uzurpirana terasa GSK Jabuka.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.