Zviždačica Jasmina Jovev se 1. listopada vraća na posao

Vijesti 26. ruj 201417:10 > 17:16
YouTube

Bivša djelatnica Sisačko-moslavačke županije i šefica kabineta bivše županice Marine Lovrić Merzel, Jasmina Jovev, vraća se na posao u utorak 1. listopada.

Jovev je za hrvatske medije potvrdila da je bila na razgovoru kod dožupana Zdenka Vahovca te da joj je potvrđeno da će joj radno mjesto biti u Upravnom odjelu za zdravstvo.

Nakon njezinog gostovanja na nacionalnoj televiziji gdje je govorila o nezakonitim poslovima tadašnje sisačke županice Marine Lovrić Merzel pokrenuta je istraga zbog čega je Merzel i uhićena 1. travnja.

Županija je Jovev trebala vratiti na posao još sredinom kolovoza, ali to nisu učinili sve dok Marina Lovrić Merzel nije dala ostavku, iako je Jovev bez posla ostala nezakonito.

Nakon ponovljenog nadzora inspekcije Ministarstva uprave ustanovljeno je da postoji nekoliko slobodnih radnih mjesta na kojima bi Jovev mogla raditi zbog čega Županiji nije preostalo ništa drugo nego Jovev vratiti na posao.

Jovev je otkaz dobila nakon što je javno progovorila o tome kako je na inzistiranje Marine Lovrić Merzel lažirala račune i dokumentaciju. Navodno je lažirala i račun za privatnu proslavu županice te izmislila događaj kako bi jednoj osobi isplatila 15 tisuća kuna za posao koji nije napravila.