Vice Batarelo: Priča s Gabi Novak je navlakuša

Vijesti 17. ožu 201711:29 > 11:30
N1

Šef Zaklade Vigilare Vice Batarelo ustvrdio je u petak, na pokretanju peticije "Imam pravo živjeti", da je priča oko odbijanja Gabi Novak - koja je inicijativi Prolife zabranila korištenje pjesme "Kad se male ruke slože" njenog preminulog supruga Arsena Dedića za Prolife kampanju - navlakuša.

“To je klasična navlakuša, apeliram na novinare da pazite što prenosite i ‘kopipejstate’. Žao mi je što je gospođa Novak uvučena u ovo. Bilo bi zabrinjavajuće da ne smijemo fućkati melodije neke pjesme. Vi znate kako je do toga došlo. Kada smo bili tu ispred Ustavnog suda, djeca su prolazila kraj nas i pjevala su tu pjesmu, tako da nam je ostala u ušima”, kazao je Batarelo, na predstavljanju peticije za koju će se potpisi početi skupljati u svim većim gradovima, na trgovima, ali i ispred crkvi. 

Ona je postavljena krajnje široko:

“Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i narodni zastupnici, tražim od vas da zakonski zaštitite nerođeni život u Hrvatskoj
i konkretno pomognete ženama koje žele roditi svoje dijete”, stoji u tekstu peticije. Batarelo je upitan traži li time Prolife incijativa zapravo zabranu pobačaja.

“Ne govorimo ni o kakvoj zabrani, već o zaštiti nerođenog života. Osobno sam protiv pobačaja. Imamo znanstvene dokaze kad život počinje”, kazao je Batarelo, dodajući da trebamo početi živjeti u 21. stoljeću. Priznao je, pak, da se radi o “pritisku na našu vladu da se zaštiti nerođenu djecu”. Na pitanje što to znači, navodi: “Ići ćemo korak po korak. U hodu ćemo to napraviti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.