'Mnogi se nadaju neredima na utakmici Hrvatska-Ukrajina'

Vijesti 19. ožu 201719:33 > 19:37
REUTERS/Kai Pfaffenbach Livepic

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra utakmicu s Ukrajinom u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ta je utakmica već proglašena događajem visokog rizika, a hrvatska policija tvrdi da je spremna za sve scenarije. Je li rješenje za huliganske izgrede odlazak vrha HNS-a?

Hrvatska policija očekuje nove probleme i na utakmici Hrvatske s Ukrajinom. Masovno korištenje pirotehnike, ali i govor mržnje.

”Koji je s jedne strane usmjeren prema vodstvu HNS-a, ali i s druge strane predstavlja govor mržnje i pozivanje na nasilje kako bi se cijela utakmica ili sudjelovanje hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu dovelo u pitanje. Mogući su sukobi između različitih navijačkih skupina”, kaže Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.

Zbog učestalih izgreda hrvatska policija postrožit će kontrole pri ulazu na stadion.

”Dakle, na samom ulazu u stadion identificirati, a vrlo vjerojatno i fotografirati sve one koji na tribine ulaze s navijačkim rekvizitima koji služe za poticanje navijanja i ostalih. I odmah ih na ulazu upozoriti da su oni zapravo odgovornosti za pokretanje navijanja”, kaže Borovec.

Mnogi opravadanje za huligane traže u želji za rušenjem vodstva HNS-a.

”Mnogi očekuju i nadaju se tim neredima. Zvuči paradoksalno, ali to je nešto što zaista jest istina u pogledu ljudi koji egzistiraju u Savezu. Neki od njih su mi to off the record čak i potvrdili da bi bi za mnoge od njih ti izgredi dobro došli da bi se onda moglo krenuti u rušenje Davora Šukera”, rekla je urednica Index Sporta, Dea Redžić.

No postavlja se pitanje je li to dovoljno?

Cijelu priču pogledajte u prilogu reportera N1 Elvira Mešanovića.