"Lex Todorić je prijelaz na tamnu stranu povijesti prava"

Vijesti 25. ožu 201712:41 > 12:44
N1

Sudac Trgovačkoga suda, Mislav Kolakušić, komentirao je najave Vlade o novom, posebnom zakonu za sistemske tvrtke.

“U Hrvatskoj živimo po zakonima koji su pisani isključivo za korist užega kruga pojedinaca. Sad prelazimo na tamnu stranu svjetske povijesti prava, jer je taj krug sve manji”, kazao je Kolakušić Indexu.

“Teško mi je zamisliti da bi najvljeni zakon mogao biti suglasan s Ustavom Republike Hrvatske i odredbom da je država dužna osigurati svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu. Spominje se da bi povjerenik otpisivao dugove, što je u direktnoj suprotnosti s ustavnom zaštitom prava vlasništva”, komentirao je Kolakušić održivost zakona.

Sudac Trgovačkoga suda komentirao je i zakone u Hrvatskoj. “Upravo ove najave govore kako imamo katastrofalne i potpuno nepromišljene zakone. Nakon 15 verzija stečajnog i predstečajnog zakona, opet idemo u izmjene. Razočaravajuća je činjenica da se za neodrživu socijalnu situaciju skoro milijun građana Republike Hrvatske ne želi odvojiti vrijeme za kvalitetnu izmjenu propisa kojima bi im se pomoglo i spriječila eksplozija novoblokiranih građana”, rekao je Kolakušić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.