Najizgledniji povjerenik za Agrokor je Branimir Bricelj!

Vijesti 09. tra 201720:12 > 20:23
N1

Iz izvora bliskih pregovorima o novom povjereniku, N1 saznaje kako je najizgledniji kandidat za imenovanje povjerenikom u Agrokoru Branimir Bricelj, bivši direktor za razvoj u Plivi, a zatim medunarodni financijski menadžer u nekoliko svjetskih kompanija.

Na mjesto povjerenika dolazi sa partnerske pozicije prilično nepoznate tvrtke Altera Corporate Finance osnovane u Zagrebu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 9.

Donedavno je Bricelj radio u tvrtki Lamda Partners iz Velike Britanije koja je uložila 100 milijuna eura na području jugoistočne Europe. Kao dio svog rada u Lamda Partnersu, Bricelj je služio kao COO za Alapis, najveću grčku farmaceutsku kompaniju. On je također radio kao potpredsjednik korporativnog razvoja za Dava Pharmaceuticals, privatnu faramceutsku tvrtku iz SAD-a.

Od 2003. do 2006. bio je voditelj korporativnog razvoja u Plivi.

Prije dolaska u Plivu, Bricelj je radio s Lazard Londonom tvrtkom za savjetovanje klijenata poput ENI, Interbrew, BP i MOL-a.

Ima dugogodišnje iskustvo na području preuzimanja i spajanja, korporativnog upravljanja i restrukturiranja u raznim industrijama, od farmacije, nafte i plina te telekomunikacija.

Screenshot

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.