Šimić o granicama: Ovo što nam Slovenci rade nije korektno

Vijesti 14. tra 201709:10 > 09:13
N1

Gostujući u Novom danu, predsjednik Kluba zastupnika Mosta, Miroslav Šimić komentirao je i gužve na granici sa Slovenijom.

Unatoč najavama iz Ministarstva unutarnjih poslova, na granicama gužve ne jenjavaju, upravo suprotno. Na pojedinim prijelazima čeka se i do četiri sata. Je li za Vas prihvatljivo takvo stanje na granicama?

“Mislim da nikome u Hrvatskoj to ne može biti prihvatljivo i tu ćemo morati pojačati komunikaciju s našim susjedima jer očito imamo problem. Hrvatska se kao turistička, ali i tranzitna zemlja se ne smije nalaziti u ovakvoj situaciji.”

Kako je došlo do ovakvog stanja, čuli smo da je Vlada u komunikaciji sa slovenskom i mađarskom stranom. Slovenci očito ne pristaju na dogovor?

“Ono što smo imali s razine komunikacije uvjeravalo nas je da nećemo imati ovo što imamo jutros. Nažalost, slovenska se strana odlučila na drugačije postupanje i nadam se da ne postoje neki dublji razlozi. Nadam se da će naši susjedi razmisliti jer ovo nije korektan potez.”

Što nam sad preostaje, pregovori sa Slovenijom ili Europskom komisijom?

“Mislim da će se raditi o kombinaciji komunikacije i sa susjedima i s EK. Ne vidim da ova sadašnja situacija doprinosi i sigurnosti i suradnji dvije prijateljske zemlje.”

N1
N1
N1
N1

Cijeli razgovor sa Šimićem pročitajteOVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.