Dovršen očevid trostrukog ubojstvu u Brodarici

Vijesti 28. tra 201713:45 > 13:48
Ilustracija

Tijekom četvrtka dovršen je očevid na mjestu trostrukog ubojstva na Brodarici koji su provodili zamjenik šibenskog županijskog državnog odvjetnika, lokalni policajci i forenzičari iz Zagreba, a slijedi niz vještačenja i obdukcije koje bi trebale pomoći u rasvjetljavanju ovog zločina.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku izvijestilo je da je radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i pribavljanja dokaza “naložilo provođenje više dokaznih radnji” pa tako obdukcije tijela, izuzimanje uzoraka i tragova radi provođenja biološkog, toksikološkog, balističkog i drugih vještačenja.

Boris Luketa (59), osumnjičen za tri teška ubojstva u srijedu u Brodarici, zbog pokušaja samoubojstva i dalje se nalazi u životnoj opasnosti u Kliničkom bolničkom centru Split, izvijestili su u petak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Luketa je osumnjičen za ubojstvo Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića, kao i za pokušaj ubojstva Kemala Keranovića, sina ubijenih supružnika.

Nakon trostrukog ubojstva u srijedu u Brodarici, policija je vrlo brzo osumnjičila primoštenca Luketu koji je pobjegao u svom automobilu. Objavljena je i tjeralica za njime, a Luketa je vrlo brzo lociran nedaleko od mjesta ubojstva.

Kad su ga policajci okružili, počeo je prijetiti samoubojstvom, a naposljetku je poslije nekoliko sati pregovora i pokušao ubiti sam sebe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.